Tatuoinnit K-18

Tatuointien EHDOTON ikäraja on 18-VUOTTA.

Esteet tatuoinnin laitolle;

Teemme tatuointeja vain terveelle iholle. Sinun tulee kertoa etukäteen, mikäli sinulla on terveyteen liittyviä haittoja tatuoinnin ottamiseen tai paranemiseen liittyen.

 • Tarttuvat verisairaudet kuten Aids, HIV ja c-hepatiitti.
 • Verenvuototaudit. Mikäli sinulla on verta ohentava lääkitys, olisi hyvä jättää lääke ottamatta ennen aikaa.
 • Ei raskauden tai imetyksen aikana.
 • Autoimmuunisairaudet, kuten diabetes (ei jalkoihin) ja reumasairaudet, suurempi tulehdusriski (3kk edellisestä tulehduksesta). Lääkäriltä tulisi kysyä lupa tatuoinnin ottamiseen ja kertoa tilanteesta myös tatuoijalle.
 • Vaikeat iho-ongelmat kuten psoriasis tai atooppinen iho.
 • Väriaineallergia/-yliherkkyys.

Tekijänoikeus syistä emme lähetä lopullisia luonnoksia suunnitelmista etukäteen. Mikäli luonnoksesta on sovittu, lähetämme sen viimeistään päivää ennen aikaa.

Töitämme löydät Galleriasta sekä Villen töitä löytyy enemmänkin instagramista.ENNEN TATUOINTIAIKAA

Tatuointialueen iho tulisi olla ehjä. Mikäli iho on kuiva, ihon kosteutus olisi hyvä aloittaa kosteuttavalla ihovoiteella noin viikkoa ennen aikaa. Ihottuma ja näppylät voivat vaikuttaa tatuoinnin lopputulokseen.

Suosittelemme välttämään suihkurusketusta ja itseruskettavia voiteita ennen aikaa, sillä se vaikeuttaa ihon puhdistusta. Mikäli mahdollista, iho olisi hyvä kuoria edellisiltana, jotta kuollut iho saadaan pois. Mikäli sheivaaminen on tuttua hommaa, voit sheivata alueen ennen aikaa, mutta vältä saamasta haavoja.

Tatuointiajalle tulisi saapua levänneenä ja hyvinvoivana. Väsyneenä kivunsietokyky on alempana, mikä taas aiheuttaa enemmän kipua tatuoitaessa. Alkoholin käyttöä sekä verta ohentavia kipulääkkeitä tulisi välttää tatuoimispäivänä, sillä ne aiheuttavat runsaampaa verenvuotoa, mikä taas vaikeuttaa tatuoimista. Älä tule ajalle alkoholin vaikutuksen alaisena. Buranaa voit varata mukaan ajalle, mikäli olet kipuherkkä tai kyseessä on isompi työ.

Syö ja juo hyvin ennen aikaa. Studiollamme on tarjolla mm. kahvia/limsaa/vichyä, keksejä, makeisia mutta mikäli tatuointiaika on pidempikin, suosittelemme ottamaan mukaan myös muutakin, millä saat verensokerin pysymään tasaisena. Lähistöltä löytyy myös kauppa ja ruokapaikkoja. Studiollamme on myös jääkaappi ja mikro.

Pukeudu mukaviin ja rentoihin vaatteisiin, joiden mahdollinen tahriintuminen ei välttämättä haittaa. Vaatteiden olisi hyvä olla myös sellaiset, että tatuoitava kohta on helppo ottaa esille.

Ylimääräinen hälinä häiritsee mm. tatuoijan keskittymistä työhön ja voi myös häiritä myös muita asiakkaita, joten tule ajallesi yksin.

Lasten hoitaminen ja vahtiminen on käytännössä mahdotonta tatuointiajalla, se häiritsee asiakkaan rentoutumista sekä meidän työskentelyä, joten järjestäthän heille hoitopaikan tatuointiajan ajaksi. Mikäli joku asiakas sattuu pyörtymään, se voi olla lapsen näkökulmasta erittäin pelottava kokemus.

Suosittelemme, ettet sopisi menoja heti tatuointiajan jälkeen. Ethän kysele tatuoijalta tekovaiheessa, kauanko tatuoinnin teossa vielä kestää, arviota voit toki tiedustella. Tämä aiheuttaa paineen tunnetta tekijälle, kuten myös sekin, jos sinulle soitellaan esim. kotipuolesta ja kysellään kauanko vielä kestää (tämä aiheuttaa paineen tunnetta myös sinulle itsellesi, mikä voi taas aiheuttaa mm. kipuherkkyyttä). Joskus teossa voi kestää arvioitua enemmän tai voi tapahtua muita aikaa vieviä asioita. Haluathan että lopputulos miellyttää molempia 🙂

Saavuthan ajallesi sovittuna aikana. Liian aikaisin ei ole hyvä tulla (max 15min ennen aikaa), koska edellinen asiakas voi olla kesken ja asiakastilamme ovat rajalliset.


HOITO-OHJEET

Kun tatuointisi on valmis ja laitettu ”pakettiin”, olet velvollinen huolehtimaan itse sen hoidosta. Paraneminen kestää n. 2-3viikkoa.

Kun lähdet tatuointiajaltasi on tatuointi peitetty teippikalvolla/kelmulla. Ota se pois tatuoijan ohjeiden mukaisesti ja sen jälkeen noudata pesu ja rasvaus ohjetta*1.

Mikäli tatuointi häiritsee nukkumista, voit laittaa muutaman ensimmäisen yön ajaksi kelmun suojaamaan sitä. On ihan normaalia että muutaman ensimmäisen päivän aikana tatuoidulla alueella voi esiintyä lievää kipua, kuumotusta, turvotusta tai kirvelyä.

Yleisenä hoito-ohjeena on *1pesu ja rasvaus, mikä tarkoittaa, että noin 14 vrk sinun tulee pestä aamuin ja illoin (tarvittaessa useamminkin) tatuointisi haalealla vedellä mietoa saippuaa apuna käyttäen. Kuivaa painelemalla talouspaperilla, anna kuivahtaa hetken aikaa, jonka jälkeen laita rasvaa ohuelti koko tatuointiin (käytä joko punaista bepanthenia tai meiltä myynnistäkin löytyvää easy tattoo voidetta. Helosan ei sovellu tatuoinnin hoitoon!). Rasvaa tatuointi noin 3-5 kertaa päivässä. Muista aina ennen rasvan levittämistä pestä kädet huolella. Tatuointi on avohaava, joka saattaa tulehtua, mikäli siihen pääsee bakteereita.

Muutaman päivän jälkeen tatuoimisesta, tatuoinnista irtoaa värillistä rupea. Anna ruven irrota itsestään pesun ja rasvauksen yhteydessä. Mikäli tatuointia ei rasvata riittävän usein, saattaa syntynyt rupi viedä tatuointiväriä mukanaan ja haalistaa tatuointia. Takuu ei kata hoidon laiminlyönnistä aiheutuneita haalistumisia.

Jos teet jotain sellaista, missä tatuointi voi saada likaa/bakteereja (Liikunta/työ tmv.), suojaa tatuointi sen ajaksi -> pese ja kuivaa, rasvaa ja kietaise kelmu päälle sen ajaksi, puhdista myös pois oton jälkeen. Tatuoinnin on kuitenkin hyvä saada ilmaa, jotta se ei haudu, joten älä pidä koko päivää. Oma hiki ei haittaa, kun muistat vain hoitaa tatuoinnin hikoilun jälkeen hoito-ohjeiden mukaisesti.

Paranemisaikana käytä rentoja vaatteita, jotka eivät purista tai hankaa tatuointia.

Käytä lähtökohtaisesti vain tatuoijan suosittelemia tuotteita. Jälkihoitotuotteita myytävänä myös myymälässämme.

Mikäli iho on kuiva parantumisen jälkeen, voit jatkaa rasvailua perusvoiteella. Iho on uusiutunut, joten se voi kaivata kosteutta parantumisen jälkeenkin.

Joskus, varsinkin isommat työt voivat nostattaa lämpöä, voit ottaa buranaa tai muuta vastaavaa tulehduskipulääkettä.

RAJOITUKSET;

 • Uiminen ja saunominen kielletty, kunnes tatuointi on kokonaan parantunut.
 • Vältä runsasta hikoilua ensimmäisen viikon ajan.
 • Kuntosalilla voi käydä viikko tatuoinnin oton jälkeen, mutta ole varovainen ettei tatuointi osu laitteisiin. Suojaa tatuointi hengittävällä puuvillavaatteella.
 • Älä altista tatuointia suoralle auringon paisteelle, koska tatuoitu iho palaa erittäin herkästi. 14vrk tatuoinnin oton jälkeen/kun tatuointisi on parantunut, käytä korkealla suojakertoimella (sk50) olevaa aurinkovoidetta.
 • ÄLÄ raavi, nypi tai hankaa tatuointia.

TAKUU 4KK

 • Tatuointi haalistuu aina hieman paranemisen yhteydessä. Mikäli kuitenkin jostain kohti tatuointia on lähtenyt normaalia enemmän väriä 2-4 kuukautta tatuoimisen jälkeen, laita siitä kuva sähköpostitse tai käy paikanpäällä, niin katsotaan fixailuaika ja korjaamme sen veloituksetta.
 • Takuu ei kata, mikäli väriä on lähtenyt esim. raapimisen, auringonoton, uimisen tai hoidon laiminlyönnin vuoksi, tällöin veloitamme korjauksesta hinnaston mukaisesti.
 • Takuu ei koske kaulan, sormien, kämmenten, jalkapöydän, varpaiden tai muiden runsaasti uusiutuvien alueiden tatuointeja.
 • Arven päälle tatuoitaessa emme myönnä kyseisen alueen kohdalle takuuta.

Käythän näyttämässä parantunutta tatuointia, jotta voimme katsoa, mikäli korjaukselle on tarvetta. Tatuointi on hyväksytetty sinulla ennen sen tekemistä, jos haluat siihen muutoksia teon jälkeen, perimme siitä hinnaston mukaisen maksun.

Lisätietoja saat tatuoijaltasi. Ongelmatilanteissa käänny aina ensin tekijän puoleen.