blackwell bodyart

Tatuoinnit K-18

Tatuointien EHDOTON ikäraja on 18-VUOTTA. Emme tee edes tutuille, vanhemman läsnäololla tai -luvalla nuoremmille.
Lue tatuointiohjeet huolellisesti ennen paikalle saapumista, niin varmistamme hyvän kokemuksen molemmin puolin!

Esteet tatuoinnille

  • Tarttuvat verisairaudet kuten Aids, HIV ja c-hepatiitti. 
  • Verenvuototaudit. Mikäli sinulla on verta ohentava lääkitys, olisi hyvä jättää lääke ottamatta ennen aikaa. 
  • Ei raskauden tai imetyksen aikana. 
  • Autoimmuunisairaudet, kuten diabetes (ei jalkoihin) ja reumasairaudet (suurempi tulehdusriski, 3kk edellisestä tulehduksesta). Lääkäriltä tulisi kysyä lupa tatuoinnin ottamiseen ja kertoa tilanteesta myös tatuoijalle. 
  • Vaikeat iho-ongelmat. 
  • Epilepsia (ei ole este, mikäli kohtauksia ei ole ollut pitkiin aikoihin mutta ota kuitenkin tukihenkilö mukaan,
    joka tuntee juuri sinun epilepsiatyyppisi ja osaa toimia tilanteessa).

Töitämme löydät Galleriasta sekä somekanavilta. Villen töitä löydät myös erikseen Luminkin instagram tililtä.

Tekijänoikeus syistä emme lähetä lopullisia luonnoksia suunnitelmista etukäteen. 

Ihan kaikenlaisia kuvia emme välttämättä tee, joten varaudu myös siihen mahdollisuuteen, että
kieltäydymme kuvan toteutuksesta. Emme myöskään kopioi suoraan toisesta tatuoinnista. Mikäli
kyseessä on tekstitatuointi, selvitä ennen aikaa, että teksti on oikein kirjoitettu, vastuu
oikeinkirjoituksesta on asiakkaalla.

Kaula, kämmenselkä, sormet yms. näkyvät alueet, teemme vain kanta-asiakkaillemme, joilla on jo
ennestään paljon kuvia. Tämä mm. siitä syystä, että haluamme nähdä miten tatuoinnit paranevat ja
kyseiset tatuointikohdat ovat yleensäkin sellaisia, mitä joudutaan todella suurella
todennäköisyydellä fixailemaan. Fixailu tehdään seuraavan tatuointiajan yhteydessä.

AJANVARAUKSEN lisätiedot ja -ehdot sekä hinnaston löydät alla olevista linkeistä. 

Ennen tatuointiaikaa

Tatuointialueen iho tulee olla ehjä. Mikäli iho on kuiva, ihon kosteutus olisi hyvä aloittaa kosteuttavalla ihovoiteella noin viikkoa ennen aikaa. Ihottuma ja näppylät voivat vaikuttaa tatuoinnin lopputulokseen. 

Suosittelemme välttämään suihkurusketusta ja itseruskettavia voiteita ennen aikaa, sillä se vaikeuttaa ihon puhdistusta. Mikäli mahdollista, iho olisi hyvä kuoria edellisiltana, jotta kuollut iho saadaan pois. Mikäli sheivaaminen on tuttua hommaa, voit sheivata alueen ennen aikaa, mutta vältä saamasta haavoja. Mikäli ei ole tuttua hommaa niin jätä se meille, jotta et riko ihoa. 

Tatuointiajalle tulisi saapua levänneenä ja hyvinvoivana. Väsyneenä tai krapulaisena kivunsietokyky on alempana, mikä taas aiheuttaa enemmän kipua tatuoitaessa. 

Pidemmille ajoille on hyvä ottaa mukaan esim.lukemista, tabletin ja kuulokkeet, jotta voit siirtää ajatuksesi kivusta muualle. Alkoholin käyttöä sekä verta ohentavia kipulääkkeitä tulisi välttää tatuoimispäivänä, sillä ne aiheuttavat runsaampaa verenvuotoa, mikä taas vaikeuttaa tatuoimista. Älä tule ajalle alkoholin vaikutuksen alaisena! 

Syö ja juo hyvin ennen aikaa. Studiollamme on tarjolla mm. kahvia/limsaa/vichyä, keksejä, makeisia mutta mikäli tatuointiaika on pidempikin, suosittelemme ottamaan mukaan myös muutakin millä saat verensokerin pysymään tasaisena. Lähistöltä löytyy myös kauppa ja ruokapaikkoja. Studiollamme on myös pieni jääkaappi ja mikro. 

Pukeudu mukaviin ja rentoihin vaatteisiin, joiden mahdollinen tahriintuminen ei haittaa. Vaatteiden tulisi olla myös sellaiset, että tatuoitava kohta on helppo ottaa esille ja saat vaatteet helposti päälle myös tatuoinnin teon jälkeen. Mikäli tatuointi tulee kohtaan, missä hiukset ovat tiellä, laitathan ne kiinni tai niin että ne ovat poissa tieltä. 

Ylimääräinen hälinä häiritsee mm. tatuoijan keskittymistä työhön ja voi myös häiritä myös muita asiakkaita, joten tulethan ajallesi yksin. 

Lasten hoitaminen ja vahtiminen on käytännössä mahdotonta tatuointiajalla, se häiritsee asiakkaan rentoutumista sekä meidän työskentelyä, joten järjestäthän heille hoitopaikan tatuointiajan ajaksi. Mikäli joku asiakas sattuu pyörtymään, se voi olla lapsen näkökulmasta erittäin pelottava kokemus. 

Suosittelemme, ettet sopisi menoja heti tatuointiajan jälkeen, sillä joskus aika voi venähtää arvioitua enemmän tai voi tapahtua muita aikaa vieviä asioita. Haluathan että lopputulos miellyttää molempia 😉 

Ethän kysele tatuoijalta tekovaiheessa kauanko tatuoinnin teossa vielä kestää, arviota voit toki tiedustella. Tämä aiheuttaa paineen tunnetta tekijälle, kuten myös sekin, jos sinulle soitellaan esim. kotipuolesta ja kysellään kauanko vielä kestää (tämä aiheuttaa paineen tunnetta myös sinulle itsellesi, mikä voi taas aiheuttaa mm. kipuherkkyyttä). 

Saavuthan ajallesi sovittuna aikana. Liian aikaisin ei ole hyvä tulla, koska edellinen asiakas voi olla kesken ja asiakastilamme eivät ole kovin isot. 

MUISTILISTA kannattaa ottaa mukaan varsinkin pidemmille ajoille; Rennot vaatteet, hiusrinksu, buranaa(voit ottaa myös ennen pidempää sessiota), syömistä, juomista, puhelimen laturi, kuulokkeet, kirja tms. 

Hoito-ohje tatuoinnille

Kun tatuointisi on valmis ja laitettu ”pakettiin”, olet velvollinen huolehtimaan itse sen hoidosta. Paraneminen kestää n. 2-3viikkoa. 

Kun lähdet tatuointiajaltasi on tatuointi peitetty teippikalvolla/kelmulla. Ota se pois tatuoijan ohjeiden mukaisesti (n.4h-12h laiton jälkeen) ja sen jälkeen noudata pesu ja rasvaus ohjetta*1. 

Mikäli tatuointi häiritsee nukkumista, voit laittaa muutaman ensimmäisen yön ajaksi kelmun suojaamaan sitä. 

Yleisenä hoito-ohjeena on *1pesu ja rasvaus, mikä tarkoittaa, että noin 14 vrk ajan sinun tulee pestä tatuointisi vähintään aamuin/illoin haalealla vedellä ja mietoa saippuaa apuna käyttäen. Myös rasvauksien välissä vanha rasva olisi hyvä pestä pois tai pyyhkiä sievästi märällä talouspaperilla. 

Pesun jälkeen kuivaa painelemalla puhtaalla talouspaperilla ja laita rasvaa ohuelti koko tatuointiin. Käytä rasvana joko punaista bepanthenia tai meiltä myynnistäkin löytyvää easy tattoo voidetta (ei sitrusallergikoille). Tätä toistetaan parin viikon aikana noin 3-5 kertaa päivässä. 

Yleinen ohjeistus on, ettei uimassa, yleisissä saunoissa tai auringossa saa olla 14 vrk tatuoinnin otosta. Tatuointia ei saa jälkihoidon aikana raapia, nyppiä eikä hangata esimerkiksi pyyhkeellä. 

Jos teet jotain sellaista, missä tatuointi voi saada likaa/bakteereja (Liikunta/työ tmv.), suojaa tatuointi sen ajaksi -> pese ja kuivaa, rasvaa ja kietaise kelmu päälle sen ajaksi, puhdista myös kelmun pois oton jälkeen. Tatuoinnin on kuitenkin hyvä saada ilmaa, jotta se ei haudu, joten älä pidä koko päivää. Oma hiki ei haittaa, kun muistat vain hoitaa tatuoinnin hikoilun jälkeen hoito-ohjeiden mukaisesti. 

Kesä-aikaan suojaa tatuointi vaatteilla tai käytä auringossa parantuneeseen tatuointiin isolla suojakertoimella (sk50) olevaa aurinkorasvaa (voi aloittaa n.3vk tatuoinnin oton jälkeen). 

Käytä lähtökohtaisesti vain tatuoijan suosittelemia tuotteita. Jälkihoitotuotteita myytävänä myös myymälässämme. 

Mikäli iho on kuiva parantumisen jälkeen, voit jatkaa rasvailua perusvoiteella. Iho on uusiutunut, joten se voi kaivata kosteutta parantumisen jälkeenkin. 

Lisätietoja saat tatuoijaltasi. 

Käythän näyttämässä parantunutta tatuointia tai laita selkeä kuva siitä, jotta voimme katsoa, mikäli se tarvitsee jotain korjausta (korjauskerta kuuluu hintaan ja se tulisi tehdä parin kkn sisällä tatuoinnin laitosta). Jos huomaat itse että esimerkiksi linja ei ole pysynyt, pistä sähköpostia, jolloin voimme katsoa suoraan korjailuaikaa. Korjaustakuu ei koske hoidon laiminlyönnistä tai muusta itseaiheutetusta värin katoamisesta johtuvia korjauksia. Mikäli haluat tatuointiin muutoksia mitä ei ole tekovaiheessa suunniteltu, perimme tästä erillismaksun, sillä tatuointi on hyväksytetty sinulla ennen tatuoimista ja sen jälkeen. 

fi
Vieritä ylös