Kulmat K-18

MICROBLADING

Microblading ei ole pysyvä pigmentointi. Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen, epidermiksen ja dermiksen väliin. Ihoon tehdään ohuita viiltoja mekaanisesti erillisellä microblading kynällä, missä on pieniä neuloja ja jokainen karva tehdään erikseen.

Pigmenteissä, joita käytämme, ei ole raskaita metalleja, eikä niitä ole testattu eläimillä. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna, microblade-tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta n. vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä uusi vahvistus n. 10-12kk jälkeen ensilaitosta (5kk:n jälkeen tsekkaustarve).

Microblading on luonnollinen tapa tehdä kauniit ja pitkään pysyvät kulmat.  Suosittelemme ottamaan viim. 10kk jälkeen yhteyttä kulmien uusimisen vuoksi, jotta saamme ehostettua kulmiasi edelleen. Touchup saa kulmasi näyttämään entistäkin paremmalta.

Kuvassa – Microblading tekniikalla tehdyt kulmat

PUUTERIKULMAT/OMBRÉBROWS

Kuvassa – Puuteritekniikalla tehdyt kulmat

Kutsutaan myös nimellä kesto-/micropigmentointi, pysyvyys kulmissa on noin 2 vuotta, aiemmin on hyvä vahvistaa väriä, jotta kulmat pysyvät hyvän näköisinä pidempään. Pysyvyyteen vaikuttavat mm. elintavat.

Pigmentti tulee ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Tehdään koneella, joka muistuttaa paljon tatuointikonetta. Jokaista karvaa ei tehdä erikseen, vaan ihoa “väritetään”, jolloin kulmista tulee meikatumman näköiset ns. puuterimaiset. Toimenpiteessä ensimmäinen kierros tehdään ilman puudutetta, mutta tämä on yleensä kivuton.

Voidaan tehdä luonnollisempana eli vaaleampana tai myöskin meikatumpana eli tummempana asiakkaiden toiveiden mukaan. Ensimmäinen pigmentointi käynti vie aikaa n. 2-3tuntia, mikä sisältää suunnittelun. Kulmien suunnittelussa käytetään apuna mittaustyökalua. Pigmentteinä käyvät samat kuin microbladingissä. Sopivat parhaiten rasvaiselle ja aikuiselle iholle tai mikäli haluaa meikatumman lookin.


KOMBINAATIO/MIX

Kuvassa: Kombinaatiolla microblading+shading tehdyt kulmat

(Microblading+ombré/puuteri, Microblading+shading) Voidaan käyttää myös näiden kahden kombinaatiota, jolla saadaan kevyesti meikatumpi look:

Microblading+shading – kulmien alku tehdään microblading-tekniikalla ja väleihin tehdään shadingia (=varjostus).

Microblading+puuteri – kulmien alku tehdään microblading-tekniikalla, keski- ja loppuosa häntään asti tehdään koneella.

Kombinaatiota suositellaan yleensä silloin kun omia kulmakarvoja on vain vähän tai ei ollenkaan. Väri pysyy kulmissa pidempään ja lopputulos on meikatumman näköinen mutta luonnollisempi.


Ero microblading- ja puuterikulmien välillä

 • Puuterikulmissa kipu ensimmäisellä kierroksella pienempi, myös verta ja ihovaurioita vähemmän.
 • Puuterikulmat tehdään koneella joka jättää pistemäisen jäljen yhden neulan ansiosta, kun taas microbladingissa jokainen karva tehdään tarkasti iholle erikseen käyttäen mekaanista kynää, missä kärjessä on monta pientä neulaa.
 • Puuterikulmissa lopputulos on meikatun näköinen kuin taas microbladingissa jokainen karva näkyy erillisenä eli se on luonnollisempi.
 • Öljyiselle iholle sopivat paremmin puuterikulmat tai kombinaatio jolloin kulmat pysyvät paremmin eikä vahvistusta tarvitse niin usein.
 • Puuterikulmat pysyvät usein pidempään iholla kuin microblading.

Esteet – milloin EI tehdä kestopigmentointia:

 • Jos olet raskaana tai imetät, MIKSI? Puuduteaine lidokaiini saattaa aiheuttaa teoreettista vaaraa sikiölle. Suurin este on kuitenkin hormonitasapaino raskauden aikana. Jos imetät, hormonitasapaino saattaa aiheuttaa pigmentin ennenaikaisen poistumisen iholta, jolloin pigmentti ei pysy.
 • Jos sinulla on C- tai B- hepatiitti, HIV, vaikea anemia, krooninen autoimmuunisairaus (lupus) tai olet juuri aloittanut syöpähoidot. MIKSI? Lääkitys aiheuttaa pigmentin ennenaikaisen poistumisen iholta.
 • Jos botox /botuliinipistokset otsan, kulmakarvojen tai yläkasvojen alueelle on tehty 2 viikkoa ennen hoitoa. MIKSI? Otsan lihakset ovat ’epänormaalissa’ rentoustilassa, jolloin kulmat voivat asettua eri korkeudelle. Jos botuliinipistokset on otettu 3+ viikkoa aiemmin, kulmat voidaan tehdä.
 • Jos olet alle 18-vuotias.
 • Keloid -arvet, tai sebum -tyyppiset näpyt kulmien ihon alueella – muualla kasvoissa nämä eivät kuitenkaan haittaa. Poistata näpyt kosmetologilla hyvissä ajoin ennen kulmien laittoa.

Ennen hoitoa

 1. VALMISTAUDU PIENEEN PUNOITUKSEEN. On erittäin harvinaista, että erittäin kovaa punoitusta esiintyy kulmissasi microbladingin jälkeen. Mutta kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten mieti suunnitelmat sen mukaan microbladingin jälkeen.
 2. TULE TOIMENPITEESEEN KEVYELLÄ MEIKILLÄ. Pyydämme ettet käyttäisi raskasta meikkiä samana päivänä kun toimenpide on. Tämä ei tarkoita, ettetkö saisi laittaa meikkiä lainkaan. Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok. Mutta suosittelemme kuitenkin, ettet laittaisi kulmiisi yhtään meikkiä.
 3. OLE VAROVAINEN SEURAAVIEN LÄÄKITYSTEN KANSSA. On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet. Me myös suosittelemme välttämään lääkkeitä joilla on voimakas vaikutus kehoosi.
 4. ÄLÄ KÄYTÄ ALKOHOLIA ENNEN TOIMENPIDETTÄ. Olisi täydellistä jos et käyttäisi minkäänlaista alkoholia 48h ennen toimenpidettä. Jos olet käyttänyt suuria määriä alkoholia yhtä päivää ennen toimenpidettä, suosittelemme siirtämään aikaasi.
 5. VÄLTÄ TUOTTEITA JOISSA ON RETIN A:TA (TRETINOIINIA). Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.
 6. VÄLTÄ AHA IHONHOITO-TUOTTEITA ENNEN TOIMENPIDETTÄ. Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.
 7. JOS OLET VERENLUOVUTTAJA. Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.
 8. KULMAKARVOJEN POISTO LANGALLA TAI MUILLA TEKNIIKOILLA. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi microbladingissa älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä.
 9. OLE AVOIN ALLERGIOISTASI JA KROONISISTA SAIRAUKSISTASI. Kerro microbladin ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi ( myös raskaus yms.) .

(- Sharpbrows Switzherland -)


Jälkihoito

 1. Ole tietoinen toipumisvaiheista. Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen. 2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen, koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä meidän microblading ammattilaisiltamme lisää näistä vaiheista.
 2. Käsittele kulmia hellästi ja älä irrota kuollutta ihoa itse. Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä! Kulmia voi pestä myös muutamien tuntien välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä.
 3. Hiero rauhoittavaa kookos öljyä kulmiin. Monet asiakkaamme ovat löytäneet ratkaisun ihon ärsytykseen ja kutiamiseen rauhoittavasta öljystä. Parhaat öljyt joita suosittelemme käyttämään ovat: greipin siemen, makea manteli, jojoba tai kookos. Ensimmäisellä viikolla toimenpiteen jälkeen sitä tulisi käyttää 1-2 kertaa vuorokaudessa (esim. illalla ja aamulla) ja vielä useammin parin ensimmäisen päivän ajan.
 4. Suojaa uusia kulmiasi. Vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita jos kulmasi vuotavat tai sinulla on erityisherkkä iho. Kun ihosi on parantunut, on suositeltavaa käyttää silikonipohjaisia tuotteita, koska ne edesauttavat värin kestoa. Tämä erityisesti silloin, jos tykkäät käyttää Spa-palveluita tai tykkäät käydä uimassa kylpylässä tai uimahallissa. Kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä kulmissa, koska microblading väriaine on täysin luonnollista.
 5. Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia. Suosittelemme välttämään ainakin viikon ajan microbladingin jälkeen kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja, jonka tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Hikoilu julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen efektin kulmille, koska vedessä on klooria. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkaan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.
 6. Vältä solariumia ja intensiivisiä ihovoiteita. Suosittelemme ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan aika paljon ja kulmat vaativat uuden raskaamman touchupin.
 7. Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa. Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä palvelun tuottajalle. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus vaatii 3 tai jopa 6 kuukautta toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Tämä kokemus on meidän asiakkailtamme, mutta tätä tapahtuu harvoin ja yleensä veri palautuu normaaliin tilaansa n. viikon kuluessa. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoista voivat lykätä microblading kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä, että olet käynyt microblading toimenpiteessä.
 8. Ei kulmameikkiä eikä anti-aging voiteita. Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olla käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta.
 9. Microbladingin jälkeen oleva tulos ei ole lopullinen. Monet asiakkaamme ovat kokeneet lievää ahdistusta kun he ovat tutkineet miten värin pigmentti haalistuu hieman aikana parin viikon kuluttua microbladingista. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa leikkaus-linjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta touchup (värin uudelleen laitto n. kk:n kuluttua microbladingistä) menettelyn jälkeen.
 10. Älä epäröi ottaa yhteyttä microblading ammattilaisiin. Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa niin meidän microblading ammattilaiset vastaavat mielellään kysymyksiisi. Voit olla varma, että olemme kuulleet kaikenlaisia kysymyksiä ja myöskin juuri niitä kysymyksiä joihin haluat vastauksia.

(-Sharpbrows switzerland-)